Medicin

MALTOFER 50 mg/ml tipat, liuos 30 ml

Maltoferin vaikuttava aine on kolmiarvoinen rauta (Rauta(III)-hydroksidipolymaltoosikompleksi). Maltoferia käytetään raudanpuutosanemian ja ilman anemiaa olevan raudanpuutoksen hoitoon ja ehkäisyyn.
Aktiv ingrediens:
RAUTA(III)HYDROKSIDIPOLYMALTOOSIKOMPLEKSI
Paketstorlek:
30 ml
Marknadsförare:
Paranova Oy
Produkten är inte tillgänglig för tillfället
19,35 €
Tarkka painonmukainen annostelutaulukko löytyy pakkausselosteesta. Raudanpuutosanemian hoito kestää noin 3-5 kuukautta, jotta hemoglobiinin normaalitasot saavutetaan. Tämän jälkeen hoitoa tulee jatkaa usean viikon ajan piilevään raudanpuutokseen suositelluilla annoksilla, jotta rautavarastot saadaan täydennetyiksi. Ilman anemiaa olevan raudanpuutoksen hoito ja ehkäisy kestää noin 1-2 kuukautta.
Vuorokausiannos voidaan jakaa erillisiksi annoksiksi tai ottaa kerralla. Ota Maltofer aterian yhteydessä tai heti sen jälkeen.
Maltofer-tipat voidaan sekoittaa hedelmä- ja vihannesmehuihin tai vauvanruokaan tai pulloruokaan.
50mg/ml järn(III)hydroxidpolymaltoskomplex
Maltofer-hoidon aikana ulosteet voivat värjäytyä tummiksi, mutta tämä on vaaratonta.
Annostus ja hoidon kesto ovat riippuvaisia painosta ja raudanpuutoksen asteesta.
Jos sinulla on muita sairauksia tai yliherkkyyksiä tai jos käytät muita lääkkeitä, varmista lääkkeen sopivuus pakkausselosteesta, apteekista tai lääkäriltäsi
Värjäytyneet ulosteet, ripuli, pahoinvointi ja ruoansulatushäiriöt
Lisää haittavaikutuksia pakkausselosteessa
Jos olet raskaana tai imetät, epäilet olevasi raskaana tai jos suunnittelet lapsen hankkimista, kysy lääkäriltä tai apteekista neuvoa ennen tämän lääkkeen käyttöä.
Rumstemperatur (+15C - +25C)